Aanleg rotonde Pres. Rooseveltweg – Marshallweg

Op maandag 16 juni start de gemeente om 7.00 uur met de aanleg van de rotonde President Rooseveltweg-Marshallweg-Nieuwe Ommoordseweg. Het werk duurt tot eind oktober 2014. De rotonde verhoogt de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Gelijktijdig met de aanleg van de rotonde zal de gemeente het riool onder de weg vervangen.
Bereikbaarheid
De President Rooseveltweg wordt deels afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleiding loopt vanuit het westen (Terbregge) via de John Mottweg en de President Wilsonweg. Winkelcentrum de Binnenhof blijft bereikbaar via de rotonde President Rooseveltweg-Kamerlingh Onnesweg. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.
Fietsers
Fietsers kunnen altijd gebruikmaken van de fietspaden langs de President Rooseveltweg. In verschillende fases zullen zij over moeten steken naar het tegenoverliggend fietspad.
Voorbereidend werk
Zoals u wellicht heeft gemerkt is zijn vanaf dinsdag 10 juni voorbereidende werkzaamheden gestart, met name de aanleg van tijdelijke wegen voor de ontsluiting van de woongebieden nabij het werk en de doorsteek door de middenberm van de President Rooseveltweg om de noodzakelijke tijdelijke wisseling van rijbaan mogelijk te maken. Dit werk heeft geen invloed op de bereikbaarheid.
Op de website www.rotterdam.nl/rooseveltweg staat uitgebreide informatie over het project.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *