Een bericht van uw wijkagent

Beste bewoners van de Kruidenbuurt,

Afgelopen zomer is het relatief rustig geweest in de Kruidenbuurt. Eigenlijk waren er op elk gebied minder meldingen dan het jaar ervoor. Op één uitzondering na: we zagen steeds meer hennepkwekerijen in buurt.

De kranten staan er momenteel bol van: de ene na de andere hennepplantage wordt door de politie “opgerold”. Veel ruimte is er kennelijk niet nodig voor het kweken van hennep: een slaapkamer, kelder of ruimte op zolder. Feit blijft, het mag niet! Bij het ontdekken van een hennepkwekerij wordt het huurcontract ontbonden. De huurder mag er niet blijven wonen. Bij een koopwoning is de kans zeer groot dat de woning door de burgemeester voor 6 maanden wordt gesloten. De hypotheekverstrekker zal het vast ook niet leuk vinden. Daarnaast is er nog het strafrechtelijke gedeelte, waarbij de bewoner zich moet verantwoorden voor de rechter.

Nadelen
Onderschat worden al snel de nadelen en de risico’s. Met de groei van de planten neemt de stankoverlast toe, het bevochtigingssysteem kan lekkages vertonen, er is sprake van een brandgevaarlijke situatie en de buurt ondervindt veelal nadeel van de aanwezigheid van een hennepplantage in een woning (overlast; negatief imago).

Zou u een buurman willen hebben die een hennepkwekerij in de woning heeft? Wilt u naast iemand wonen waarvan u weet dat het met de brandveiligheid slecht gesteld is?

Als u iets vermoedt, meldt het mij dan aub. Al is het alleen al voor uw eigen veiligheid, de veiligheid van uw gezin, of die van een ander.

Sjaak Koster

Wijkagent Ommoord Zuid

10 antwoorden
 1. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Goedemiddag,
  Er staat bij ons in de straat (Balsemkruid) ter hoogte van nummer 154 al sinds april/mei een pipowagen (keetwagen) die 2 parkeerplaatsen bezet houdt. Onze straat is al overbelast door auto’s van werknemers van omliggende bedrijven (wat trouwens ook een groot probleem is).
  Kunt u hier iets aan doen?
  Met vriendelijke groet
  Jacqueline

  Beantwoorden
 2. sjaak koster
  sjaak koster zegt:

  Sinds kort is de apv van de gemeente Rotterdam aangepast, voor wat betreft aanhangers en caravans. Aanhangers en caravans mogen niet meer op de openbare weg geparkeerd worden. Deze mogen alleen geparkeerd worden op de door de gemeente aangewezen gebieden. Deze gebieden zijn te vinden op de gemeente internetsite. Voor de hele Kruidenbuurt houdt dit in dat alleen caravans en aanhangers van de openbare weg af moeten. Natuurlijk houden we rekening met de vakantieperiode, wanneer u uw caravan moet in- of uitladen. Mvg Sjaak Koster

  Beantwoorden
  • Jacqueline
   Jacqueline zegt:

   Dit mij bekend, want ik heb het nieuws gelezen :-).
   Maar mijn vraag was of u er iets aan kunt doen? Want blijkbaar is deze regel niet bij alle bewoners bekend.
   Mvg
   Jacqueline

   Beantwoorden
 3. sjaak koster
  sjaak koster zegt:

  We laten het nieuws doordruppelen in de wijk. Aankomende week zal ik beginnen met het aanspreken van de bewoners die aan aanhanger/caravan hebben staan.

  Beantwoorden
 4. Hans
  Hans zegt:

  Hallo,
  Ik heb een vraag over artikel 5.6 de verordening van aanhangers.
  Zie onderstaande tekst:
  In artikel 5.6 van algemene plaatselijke verordening Rotterdam 2012 staat dat aanhangwagens, caravans, keetwagens en dergelijke voertuigen, die bedoeld zijn om achter een motorvoertuig te hangen, niet langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg mogen staan.
  Hiermede wordt bedoeld dat aanhangwagens niet langer dan drie dagen permanent op één plaats mogen staan. Dit geldt voor straten/weggedeelten die zijn aangewezen door het college van burgemeester en wethouders of door de gebiedscommissies.
  In de toelichting op de APV staat uitgelegd dat een kleine verplaatsing niet als een verplaatsing mag worden gezien. Een verplaatsing is bijvoorbeeld wel dat de aanhangwagen duidelijk in een andere buurt geplaatst wordt. Het om de hoek plaatsen geldt niet als een verplaatsing.
  Gekopieerd van:
  http://www.rotterdam.nl/product:controle_aanhangwagens#
  Klopt het dat ook als de verordening 5.6 geldig is een aanhanger wel 3 dagen op de openbare weg mag staan?
  Groeten,
  Hans

  Beantwoorden
  • Hans
   Hans zegt:

   Ik wacht nog op uw reactie? Er staan bij ons in de wijk nig veel aanhangers, caravans en campers waar niets aan wordt gedaan, graag actie hierop nemen.
   Groeten, Hans

   Beantwoorden
   • sjaak koster
    sjaak koster zegt:

    Zoals misschien is opgevallen zijn er al aardig wat aanhanger uit het straatbeeld verdwenen. Van de aanhangers die nog geparkeerd staan op de openbare weg, zijn de eigenaren aangeschreven en verzocht de aanhanger(s) zo spoedig mogelijk weg te halen.

    Beantwoorden
 5. Hans
  Hans zegt:

  Bedankt voor uw reactie, ik zou graag antwoord willen op mijn vraag van 11 oktober, mag een aanhanger maximaal 72 uur op de openbare weg staan ook als artikel 5.6 van kracht is?
  Groeten,
  Hans

  Beantwoorden
 6. Hans
  Hans zegt:

  Dan is het dus totaal niet te handhaven. Ik gebruik mijn aanhanger zeker 3 keer per week dus staat hij nooit langer dan 72 uur op de openbare weg. Dus kan ik hem gewoon voor de deur laten staan. Bewijs maar eens dat de aanhanger de afgelopen 72 uur niet van de openbare weg is geweest? De bouwmarkt is ook privé terrein.
  Vanmorgen stonden binnen 400 meter van mijn huis een camper en 3 aanhangers op de openbare weg die hier al zeker 4 maanden onafgebroken staan. Ik zie dus niets van de “handhaving”.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *