Let op bij verkoop aan de deur

Het aan de deur aanbieden van producten of diensten (colportage) is in Nederland onder bepaalde voorwaarden toegestaan en hoeft niet per se tot problemen te leiden. Een gezond wantrouwen bij het in zee gaan met een onbekende aan de deur is echter op zijn plaats. Kijk voor informatie op de site van de Consumentenbond en de politie.  Als u het niet vertrouwt,  doe een check via Google.

Vanuit de bewonersorganisatie (in samenwerking met de gemeente) wordt momenteel een project opgezet voor de aanschaf van het veiligheidsbeslag.

6 antwoorden
 1. bernard
  bernard zegt:

  Een actueel geval is hert bedrijf ipreventie. We hadden hier een bericht over. Deze is tijkdelijk offline gehaald tot het CCV met een nieuw artikel komt over dit bedrijf.

  Beantwoorden
 2. Johan
  Johan zegt:

  iPreventie is een heel naar bedrijf. ze bedienen zich van een heel agressieve manier van klanten werven. Erg Joviaal daarna worden ze vervelend is mijn ervaring.

  Beantwoorden
 3. bernard
  bernard zegt:

  Ook wij zijn door ipreventie op een niet al te fijne manier benaderd (op het eind werd het zelfs dreigen met juristen ). Naar mannetje. Dit hebben wij gemeld bij het CCV. Hiervoor en de vraag waarom het artikel bij politiekeurmerk is verdwenen hebben wij inmiddels even contact gehad met het CCV. De zaak is bij het CCV zeer zeker nog onder de aandacht. Later vandaag zal ik worden gebeld door de communicatieafdeling met meer informatie.

  Beantwoorden
 4. bernard
  bernard zegt:

  Wederom contact gehad met het CCV. De waarschuwing rondom het bedrijf blijft. Zodra het CCV met een nieuw artikel komt over dit bedrijf zullen wij u waarschuwen.

  Onze vraag aan bewoners: heeft klachten rondom colporterende bedrijven in de wijk, laat het ons weten

  Beantwoorden
 5. bernard
  bernard zegt:

  Na het, vanuit ipreventie ricting onze stichting, telefonisch dreigen met juristen niets meer vernomen. Geeft temeer aan wat voor bedrijf dit is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *