Elk jaar blikken wij kort terug op het afgelopen jaar. Het was een bewogen jaar voor ons. We hebben afscheid moeten nemen van twee bestuursleden. Helaas konden zij om persoonlijke redenen hun functie niet verder vervullen. Ik zelf heb in september 2015 een hersenbloeding gehad en een groot deel van de tijd moeten revalideren. Het voorzitterschap heb ik overgedragen aan Caroline Manse. Door dit alles heeft de ontwikkeling van onze stichting en het buurtpreventie team tijdelijk even wat vertraagd.
Het team is echter stug doorgegaan en positief gebleven.
Vanaf maart 2016 ben ik ook weer stukje bij beetje in de stichting teruggekeerd. Het jaar is nu bijna voorbij er zijn flink wat positieve stappen gemaakt:

  • Naamsverandering SKBR naar Bewonersorganisatie Kruidenbuurt;
  • Vanaf 1 januari 2016 hebben wij de ANBI status;
  • vanuit Rotterdam krijgen wij voor het onderdeel buurtpreventie subsidie. Deze subsidie kunnen wij inzetten voor bijvoorbeeld kleding en zaklampen voor het buurtpreventie team;
  • Het buurtpreventie team krijgt uitbreiding;
  • We kunnen opleidingen aanbieden aan onze buurtpreventie leden;
  • We verwelkomen Terry Bouhuizen als 2e voorzitter
  • We verwelkomen Dineke Bakker als Penningmeester

Dit is even snel een korte opsomming en ik kan jullie vertellen dat er nog meer leuke projecten op stapel staan. Hiervoor hebben we wel uw hulp nodig. Draagt u de Kruidenbuurt een warm hart toe en wilt u bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk en de sociale cohesie tussen bewoners ? Neem dan even contact met ons op.
Fijne feestdagen en alvast een goed 2017 !
Namens het bestuur
Bernard Flach
Secretaris Bewonersorganisatie Kruidenbuurt
Whatsapp : 06-8110 8282

2016 Terugblik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *