Het bestuur van Bewonersorganisatie Kruidenbuurt heeft in de vakantietijd niet stilgezeten. Hierbij even een korte update:
Door omstandigheden hebben wij moeten besluiten een nieuwe opleider te zoeken voor de EHBO en reanimatie cursussen voor de bewoners van de Kruidenbuurt. Inmiddels hebben wij contact met een opleider uit de Bloemenbuurt. Zodra meer bekend is zullen wij dit melden. Bewoners die zich hadden opgegeven hebben van ons een mail ontvangen. Geen mail ontvangen of wilt u meehelpen met organiseren ? Graag even laten weten via Facebook of mail (info@kruidenbuurt.org).
Daarnaast hebben wij besloten naar aanleiding van gesprekken met de gemeente een zogenaamd Buurt Bestuurt comité op te richten. Met Buurt Bestuurt maken bewoners samen een Top-3 van zaken die aangepakt moeten worden in de buurt. Politie, Stadsbeheer en welzijns- of jongerenorganisaties geven vervolgens aan hoe die problemen kunnen worden aangepakt, maar bij elke actie of activiteit geven bewoners aan wat zij ook kunnen bijdragen. Wilt u weten wat een Buurt Bestuurt comité doet kunt u dit nalezen op http://buurtbestuurt.nl. Heeft u vragen over het Buurt Bestuurt comité voor de Kruidenbuurt, kunt u deze stellen via info@kruidenbuurt.org
Verder hebben we voor de vakantie bij de gebiedscommissie een issue rondom de metro overgang neergelegd. Zodra de stoplichten op storing staan kan het zomaar zijn dat je als verkeersdeelnemer 20 minuten staat te wachten. Het gebeurt dan ook dat de automobilisten in dat soort gevallen voorzichtig de metrobaan over te steken met een boete tot gevolg. Via de gebiedscommissie hebben wij dit issue kenbaar gemaakt. Dit signaal is zeer serieus opgepakt. Enkele leden van de gebiedscommissie  vonden het onacceptabel dat er zoveel moeite moet worden gedaan boetebedragen kwijt te laten schelden in dergelijke gevallen. Er zijn de komende weken gesprekken tussen de gebiedscommissie en de RET hierover.

Wellicht heeft u het al gezien aan de ingang van de wijk. Ineens hangt er een kastje aan een lantaarnpaal. Dit is meetapparatuur vanuit de “parkeer problematiek werkgroep”. Zodra hier meer over bekend is , zullen wij dit via de reguliere media melden.

Voortgang na vakantietijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *