Het is op alle fronten rustig in de wijk en qua buurtpreventie is het ook rustig. Dit neemt niet weg dat onze vrijwilligers nog steeds op bepaalde tijden herkenbaar en onherkenbaar door de wijk lopen. Voornamelijk worden er meldingengemaakt over defect straatmeubilair, lantaarnpalen en hier en daar een melding over rommel bij bankjes.
Dit alles neemt niet weg dat we de aandacht laten verslappen. De donkere dagen zijn er weer en wij willen iedereen vragen extra waakzaam te zijn. De wijkagent heeft aangegeven dat de meest kwetsbare tijd ligt tussen 15:00u en 20:00u. Constateert u iets vreemds , vertrouw op uw onderbuikgevoel en bel 112. Beter 1 keer te veel dan 1 keer te laat.
Wilt u ook deelnemen aan ons buurtpreventieteam, neem dan even contact met ons op. Deelname heeft enkele voordelen voor u zoals verzekering via de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering, u ontvangt van ons een bodywarmer of hesje en een lamp en er is een mogelijkheid voor het volgen van trainingen zoals EHBO, omgaan met agressie en AED.
Deelname aan een buurtpreventieteam hoeft u niet veel tijd te kosten. Wilt u meer weten, informeer gerust.

Donkere dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *