Rotterdam sluit zich aan bij de landelijke compostdag op zaterdag 17 maart. Op die dag kunnen Rotterdammers gratis een zak compost ophalen; als dank voor het gescheiden inzamelen van hun gft-afval.

Per huishouden is één zak compost van 20 liter beschikbaar. Maar kom op tijd, want op=op! Gebruik de compost nooit puur als potgrond, maar meng voor gebruik de compost altijd met tuinaarde in de verhouding 1:1. Dus één liter compost kan het best gemend worden met één liter tuinaarde.

Afhaaladressen gratis compost

Op zaterdag 17 maart kunnen Rotterdammers tussen 09.00 en 17.00 uur een zak compost ophalen bij één van de milieuparken. De schillenboer in het Oude Westen deelt ook kleine zakken compost uit aan bewoners.
Afval scheiden
Ongeveer één derde van het aantal kilo’s Rotterdams restafval bestaat uit groente-, fruit-, en tuinafval. Dit afval apart inzamelen is beter voor het milieu. Het afval krijgt dan namelijk ‘een tweede leven’: het wordt verwerkt tot compost. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond. En van de stoffen die vrijkomen bij het maken van compost, maken we groene stroom.
https://www.youtube.com/watch?v=1rVOLpxWILY&feature=youtu.be

Gft in Rotterdam

In steeds meer wijken in Rotterdam zamelen we gft apart in. In hoofdzakelijk huizen met een tuin, waar mensen een eigen gft minicontainer hebben. Op dit moment doen Hoogvliet, Prinsenland, ’s Gravenland, Zevenkamp, Ommoord, Nesselande,Vreewijk, Overschie, Hillegersberg-Schiebroek, Oosterflank, Prinsenland en Lage Land mee. Andere wijken in de stad volgen later.
Op dit moment is er in een deel van het Oude Westen een proef met een schillenboer, zodat mensen in hoogbouw ook hun gft afval kunnen scheiden. Ook is er een proef met gft bij een aantal flats in Ommoord.
bron: rotterdam.nl

17 maart compostdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *