Heeft u een idee voor uw straat of wijk ? Bijvoorbeeld een buurt barbecue of iets geheel anders ? Hiervoor kunt u een “Bewoners Initiatief” indienen bij de gemeente. Hierbij maakt u een beschrijving van uw plan en wat u denkt dat dit zal gaan kosten. U laat vijf bewoners die uw plan steunen (een goed idee vinden) tekenen en stuurt dit plan naar de gemeente.

Uw plan komt dan bij de gebiedscommissie terecht die uw plan zullen beoordelen. U krijgt dan van de gebiedscommissie een “ja” , “ja mits ..” of een “nee” terug.


Omdat er in 2017 wat onduidelijkheden waren rondom aanvragen en wat wij voor u hierin kunnen betekenen , hierbij in het kort het verschil tussen “Bewonersidee” en een “Opzoomer aanvraag

 • Bij een bewonersidee (tot 10.000 Euro) kunt u ons als rechtspersoon en rekening opgeven om het bedrag te laten storten. Wij zorgen er dan voor dat, zodra dit bedrag bij ons is gestort, u dit bedrag op uw rekening krijgt.
 • Bij een Opzoomer aanvraag (kleinere bedragen) kunnen wij niet niet tekenen omdat dit van ons eigen te besteden Opzoomer budget af gaat. (Kijk hiervoor op https://www.opzoomermee.nl/#opzoomeren)

Wij kunnen u  helpen en adviseren bij het indienen van een plan.
Heeft u vragen ? Benader ons gerust via WhatsApp (0621625507),  mail of Facebook

Een idee voor uw straat ?

2 thoughts on “Een idee voor uw straat ?

 • 7 november 2018 om 05:30
  Permalink

  Ik zou graag AED in de wijk willen hebben en de locaties ervan willen weten indien we die al hebben.

  Beantwoorden
 • 7 november 2018 om 08:48
  Permalink

  Voor zover we weten is er 1 AED op station Graskruid en 1 AED bij de jeu de boules vereniging. Er komt een actie voor om een extra AED in de wijk te krijgen. Hier is een bewoner mee bezig om informatie te verkrijgen en de actie op te zetten. Meer informatie volgt zodra bekend. Als je wil helpen, graag ! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *