Een idee voor uw straat ?

Heeft u een idee voor uw straat of wijk ? Bijvoorbeeld een buurt barbecue of iets geheel anders ? Hiervoor kunt u een “Bewoners Initiatief” indienen bij de gemeente. Hierbij maakt u een beschrijving van uw plan en wat u denkt dat dit zal gaan kosten. U laat vijf bewoners die uw plan steunen (een goed idee vinden) tekenen en stuurt dit plan naar de gemeente. Uw plan komt dan bij de gebiedscommissie terecht die uw plan zullen beoordelen.
U krijgt dan van de gebiedscommissie een “ja” , “ja mits ..” of een “nee” terug.

Omdat er in 2017 wat onduidelijkheden waren rondom aanvragen en wat wij voor u hierin kunnen betekenen , hierbij in het kort het verschil tussen “Bewonersidee” en een “Opzoomer aanvraag

  • Bij een bewonersidee (tot 10.000 Euro) kunt u ons als rechtspersoon en rekening opgeven om het bedrag te laten storten. Wij zorgen er dan voor dat, zodra dit bedrag bij ons is gestort, u dit bedrag op uw rekening krijgt.
  • Bij een Opzoomer aanvraag (kleinere bedragen) kunnen wij niet niet tekenen omdat dit van ons eigen te besteden Opzoomer budget af gaat. (Kijk hiervoor op https://www.opzoomermee.nl/nieuws-opzoomeren/opzoomeren.html)

Wij kunnen u eventueel helpen en adviseren bij het indienen van een plan.

Heeft u vragen ? Benader ons gerust via mail of Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*