In de categorie “veel gestelde vragen”:
Klopt het woord “buurtpreventie” wel, er wordt toch niet gestreden tegen de buurt⁉
▶Fout of niet, juist door het buurtpreventie te noemen hopen we de buurt erbij te betrekken en proberen we een samenhorigheidsgevoel te creëren, waardoor de bewoner van de Kruidenbuurt zich betrokken voelt bij het concept en meewerkt aan het veilig maken/houden van de buurt.
Als het inbraak- of misdaadpreventie zou heten zou men zich er minder betrokken bij voelen. Immers hebben we niets met ‘inbraak’ of met ‘misdaad’, en moeten we er niks van hebben. Bovendien dekken deze termen ook de lading niet omdat we bijvoorbeeld ook streven naar een schoon en sociaal Kruidenbuurt.
Buurtpreventie is wellicht een onjuiste samentrekking, maar het heiligt wel het doel. Samenhorigheid creëren voor een schoon, heel en veilig Kruidenbuurt!

Buurtpreventie : veel gestelde vragen (5)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *