Waarom heeft de Whatsapp-groep huisregels?

Deze regels hebben wij zelf niet bedacht en komen voor vanuit een landelijk advies via het WABP.nl. Ook de gemeente Rotterdam hanteert (en promoot) dergelijke regels die sterk lijken op de regels van het WABP.

De huisregels zijn richtlijnen waarmee men de leefbaarheid van een Whatsappgroep kan “waarborgen”. Zonder de huisregels is een buurt- Whatsapp-groep onleefbaar en genereert per melding honderden reacties en tegenberichten (een zogenaamde berichtenstorm). Met als gevolg dat men de groep weer snel zal verlaten.

Als extra heeft de Bewonersorganisatie een extra vraag bij aanmelden opgenomen. Deze vraag (adres) is om aanvragen vanuit de Bloemenbuurt, Grassenbuurt en zelfs Kruidenbuurt Eindhoven uit de groep te houden.

Klik hier voor de landelijke huisregels voor een Buurt Whatsapp-groep.

We hopen hiervoor op uw begrip. Een leefbare Whatsapp-groep zorgt voor tevreden buurtgenoten. Aanmelden kan via https://kruidenbuurt.org/whatsapp-groep/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *