Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is een methode om in te breken, waarbij inbrekers een gehard stalen schroef in de cilinder draaien. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt, heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouw woningen. Zo is deze beveiliging vanaf 1 januari 2016 officieel opgenomen in het bouwbesluit. Dit houdt in dat de gestelde eisen tegen het kerntrekken niet enkel meer alléén van toepassing is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar verplicht is voor alle nieuw te bouwen woningen.

50% korting

Indien u besluit uw huidig beslag te vervangen met anti-kerntrek beslag krijgt u van de gemeente (project Oost) 50% subsidie op uw aankoop. Omdat in de Kruidenbuurt er veel verschil zit in type deuren kan SDW u niet 1 prijs aanbieden. Dit is afhankelijk van het type deur.

Aanmeldformulier

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.